Polityka Prywatności

I Postanowienia ogólne

Dane osobowe użytkowników zarejestrowanych na stronie blackmonk.pl, przechowywane w rejestrze użytkowników, są wykorzystywane w celach informacyjnych i marketingowych za zgodą użytkowników, nie są w żadnym przypadku udostępniane osobom trzecim, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Zgodnie z tym rozporządzeniem użytkownicy mają prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.

Administratorem danych jest Black Monk Michał Lisowski, ul. Kościelna 24a/24, 60-538 Poznań.

II Rejestracja w Zakonie Czarnych Mnichów, w panelu hurtowym i do Newslettera

Zakon Czarnych Mnichów

Aby dołączyć do Zakonu Czarnych Mnichów i być informowanym o wydarzeniach, przy których możesz nam pomóc, musisz założyć konto na stronie blackmonk.pl. Założone zostanie Twoje unikatowe konto, zawierające dane, którymi się z nami podzieliłeś – nazwa użytkownika, imię, nazwisko, adres mailowy, numer telefonu oraz miasto zamieszkania. Równocześnie możesz mieć pewność, że podane informacje są bezpieczne.

Możesz być spokojny – będziemy wysyłać Ci jedynie wiadomości związane z możliwością wzięcia udziału w naszych wydarzeniach. Dane, którymi się z nami podzieliłeś, mogą być w każdej chwili sprawdzone przez użytkownika i zmienione w panelu użytkownika po zalogowaniu, użytkownik może cofnąć swoją zgodę na ich przetwarzanie i poprosić o ich usunięcie z bazy, a także wnieść o ich przeniesienie poprzez kontakt na adres email: kontakt@blackonk.pl

Panel hurtowy

Aby skorzystać z panelu hurtowego umożliwiającego zamówienia hurtowe należy założyć konto na blackmonk.pl i podać nazwę użytkownika i hasło, które będzie służyło do logowania się, a także adres email, nazwę sklepu, pełną nazwę firmy, adres rejestracyjny podmiotu, NIP, REGON, adres do wysyłek, stronę internetową, osobę kontaktową i jej numer telefonu. Dane te posłużą do realizowania zamówień hurtowych.

Newsletter
Nasz Newsletter wysyłany jest jedynie do użytkowników, którzy wyrazili na to zgodę. Dane udzielone przy wyrażeniu zgody na wysyłanie Newslettera mogą być w każdej chwili sprawdzone przez użytkownika i zmienione, użytkownik może cofnąć swoją zgodę na ich przetwarzanie i poprosić o ich usunięcie z bazy, a także wnieść o ich przeniesienie. Wszystkie te czynności są możliwe poprzez skontaktowanie się z nami pod adresem email: kontakt@blackmonk.pl

III  Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji do Zakonu Czarnych Mnichów

Aby dołączyć do Zakonu Czarnych Mnichów, będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło, jakiego będziesz używał w naszym serwisie, imię, nazwisko, numer telefonu, miasto zamieszkania.

Dane zbierane podczas rejestracji w panelu hurtowym

Aby skorzystać z panelu hurtowego będziesz musiał się zarejestrować i podać nazwę użytkownika i hasło, które będzie służyło do logowania się, a także adres email, nazwę sklepu, pełną nazwę firmy, adres rejestracyjny podmiotu, NIP, REGON, adres do wysyłek, stronę internetową, osobę kontaktową i jej numer telefonu.

Dane zbierane podczas rejestracji do Newslettera

Aby otrzymywać nasz Newsletter, spytamy o Twój adres email oraz imię.

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie sprawdzane są anonimowe dane techniczne, np. typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp. oraz anonimowe dane demograficzne i związane z ruchem na naszej stronie (przez aplikację Google Analytics).

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

IV  W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali ani udostępniali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane do umożliwienia Ci zalogowania się do naszego systemu. Twój adres email i numer telefonu posłużą nam do zaproponowania Ci współpracy przy nadchodzących wydarzeniach organizowanych przez nasze wydawnictwo.

Jeżeli jesteś naszym klientem hurtowym i zarejestrowałeś się w panelu hurtowym na sklepie, zebrane przez nas dane będą realizowane do realizowania złożonych przez Ciebie zamówień (wysyłki, wystawiania faktur).

Jeżeli zapisałeś się do naszego Newslettera lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane takie są anonimowe i są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku przez aplikację Google Analytics.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Urzędu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

V  W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli zarejestrowałeś się jako członek Zakonu Czarnych Mnichów, będziemy się z Tobą kontaktować drogą mailową bądź telefoniczną, w celu nawiązania współpracy przy wydarzeniach, w których nasze wydawnictwo będzie brało udział.

Jeżeli zapisałeś się do naszego Newslettera lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą mailową nasz Newsletter.

VI   W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu możesz wprowadzić zmiany swoich danych osobowych, zbieranych podczas rejestracji. Możesz także zmienić hasło do swojego konta.

Aby usunąć swoje konto, skontaktuj się z nami za pomocą maila na adres kontakt@blackmonk.pl.

VII Wykorzystanie ciasteczek („cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli, jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Użytkownik może w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies w ten sposób, że przeglądarka internetowa będzie blokować automatyczne zapisywanie plików cookies albo każdorazowo informować o ich zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika. W przypadku wyłączenia lub ograniczenia przez użytkownika dostępu plików cookies do jego urządzenia korzystanie z serwisu będzie możliwe, jednakże niektóre jego funkcje mogą nie być wówczas dostępne lub korzystanie z serwisu może być mniej wygodne dla użytkownika. Szczegółowe informacje na temat możliwości i sposobów obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej, z której korzysta użytkownik. Użytkowanie serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies.

VIII Zmiany naszej Polityki Prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej Polityki Prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

IX Kontakt

Firma zbierająca dane: Black Monk Michał Lisowski, ul. Kościelna 24a/24, 60-538 Poznań.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt: kontakt@blackmonk.pl